Ders Notları

Dünya’nın ve diğer gezegenlerin nasıl oluştuğunu araştırınız.

6. Sınıf Türkçe Dünya’nın ve diğer gezegenlerin nasıl oluştuğunu araştırınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Dünya’nın ve diğer gezegenlerin nasıl oluştuğunu araştırınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

Üzerinde yaşamakta olduğumuz dünya, binlerce yıldır insanoğluna ev sahipliği yapmaktadır. Bununla birlikte, dünyanın yaşının milyonlarca yıl olduğu fizikçiler tarafından hesaplanmaktadır.

Başta evrenin, sonrasında dünyamızın ve diğer gezegenler ile yıldızların nasıl oluştuğunu bulmaya çalışan bilim adamlarının bu konuda ortaya attığı fikirlerden en çok kabul göreni büyük patlama teorisidir.


Dünya’nın ve diğer gezegenlerin nasıl oluştuğunu araştırınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

Big Bang ya da Büyük Patlama teorisine göre evren yaklaşık 13,8 milyar yıl önce yoğun ve sıcak bir gaz bulutu idi. Bu gaz bulutunun yoğunlaşmasının ve sıkılaşmasının devam etmesi sonrasında bir patlama gerçekleşti. Evrenin bu patlama neticesinde ortaya çıktığı düşünülmektedir.

Bu patlama neticesinde dünya ve diğer gezegenlerin oluşum süreci başladı. Milyarlarca yıl süren ısınma ve soğuma aşamaları neticesinde dünya ve diğer gezegenler oluştu. Bu teori günümüzde fizikçilerin pek çoğu tarafından kabul görmektedir.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Üzerinde yaşamış olduğumuz dünyanın yeryüzü şekli ve katmanlardan oluştuğu söylenmektedir. Bilim adamları yıllar boyunca Dünya üzerinde yapmış olduğu keşifler ve buluşlarla dünyanın özellikleri işte bulunan katmanları ve yeryüzünün üzerinde bulunan katmanları olarak ayrıldıktan sonra insanların yaşamlarına uygun olduğu ve 3’te 2’sini sularla kaplı olduğu bilinmektedir. Dünyamızda ayrı olarak Güneş gezegeninde 8 gezegen daha bulunmaktadır. Bu gezegenlerden biri olan Mars gezegeninde bilim adamları gözlemler yaparak burada yaşam olup olmadığını incelemişlerdir. Güneş gezegeni de bulunan bütün gezegenler farklı özelliklere sahiptir.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.