Ders Notları

Bireylerin ergenlik dönemini sağlıklı geçirmesinin toplumsal açıdan önemi nedir? Tartışınız.

6. Sınıf Fen Bilimleri Bireylerin ergenlik dönemini sağlıklı geçirmesinin toplumsal açıdan önemi nedir? Tartışınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Bireylerin ergenlik dönemini sağlıklı geçirmesinin toplumsal açıdan önemi nedir? Tartışınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

Bireylerin ergenlik dönemini sağlıklı geçirmesinin toplumsal açıdan büyük bir öneme sahip olduğunu ifade edebiliriz.

Geleceğin büyükleri olan gençlerimizin psikolojik olarak en iyi şekilde bu duygusal duygularını fazla olduğu dönemi en iyi şekilde geçirmesi ile beraber sağlıklı bireylerin yetişmesi bizlere gelecekte iyi ve bilinçli insanların ülkemizi duracağı açısından büyük önem ifade etmektedir.


Bireylerin ergenlik dönemini sağlıklı geçirmesinin toplumsal açıdan önemi nedir? Tartışınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

Geleceğin büyükleri olan ergenlik döneminde var olan gençlerin iyi bir şekilde psikolojik yetilerinin sağlam ve zarar görmeden bu dönemi antlaşmaları sağlam ve düşünsel bireylerin oluşmasını sağlar.

Böylelikle ergenlik dönemini iyi bir şekilde atlatmış olan gençlerimiz gelecekte toplum içerisinde var olan etkin vatandaş rolüne bürünerek toplumun en iyi şekilde gelişmesini sağlayacaktır. böylelikle toplum içerisinde var olan erdemli davranışlar çoğalarak insanların mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşaması sağlanacaktır.

Sonuç olarak toplumun ve ülkemi en iyi şekilde kalkana bilmesi ve insanların mutlu ve huzurlu olabilmesi için genç yaşta ergenlik döneminin en iyi şekilde atlatan gençlerle olacaktır. İşte bu nedenle aile ve bireyler olarak vatandaşlar olarak duygusal yoğunluğun fazla olduğu bu dönemde gençlerimize yardım elini uzatmalıyız.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Ergenlik dönemini güzel geçmiş bir birey elbetteki yetişkinlik döneminde sağlıklı bir birey olarak karşımıza çıkar bu da yalnız aile ortamını değil toplumsal düzeni ve toplumsal Birliği de düzeltilmektedir. Ahlaklı terbiyeli güzel yetişmiş bir birey toplumuna ve ülkesine faydalı olur. Her zaman ergenlik dönemini güzel geçirmiş bildireyim daha aktif daha toplumsal daha sosyal bir birey olduğunu gözlemleyebiliriz bu da ülkesine çevresine ve toplumuna kazanılmış bir birey olarak gösterilebilir.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.