2. Sınıf Hayat Bilgisi

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 96-97-98-99 Cevapları MEB Yayınları

2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Önceliklerimiz Etkinlik Cevapları Sayfa 96-97-98-99


Önceliklerimiz Etkinlik Soruları ve Cevapları


2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 96 Cevabı


Soru : Biriktirdiğiniz parayla neler almak istersiniz? Anlatınız.


Cevap: Biriktirdiğim parayla almak istediğim birçok ürün var boş vakitlerini okumak için resimli hikaye kitapları yapboz eğlenmek için tablet veya oyun konsolu parklarda bisiklet Yollarına kullanmak için bisiklet her zaman patene veya kaykaya ilgim olmuştur bunlardan bir tanesini de almak isterim bunların hep seni almaya paramın yeteceğini sanmıyorum fakat En azından bir iki tanesini alabilirim.


Soru : Görsellerdeki çocukların istek ve ihtiyaçları hakkındaki düşüncelerinizi söyleyiniz.


Cevap: Yeni çanta ve pantolon isteyen çocukların ihtiyaçlarının giderilmesi gerekmektedir. Ancak farklı saç renginde bebek ve yeni bilgisayar oyunları isteyen çocukların istekleri önemsizdir.


2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 97 Cevabı


Soru : Aşağıdaki listelere ihtiyaçlarınızı ve isteklerinizi yazınız.


İhtiyaç listem : Sulu boya, defter, çalışma kitabı, ceket, ayakkabı ihtiyaç listemde yer alan ürünlerdir.

İstek listem : Yeni bir bilgisayar, ikinci ayakkabı, yeni oyuncaklar istek listemde yer alan ürünlerdir.


2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 98 Cevabı


Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Çocukların yüzüne doğru güler yüz ise , yanlış ise üzgün yüz çiziniz.


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 96-97-98-99 Cevapları MEB Yayınları
2. Sınıf Hayat Bilgisi 96-97-98-99. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Ders Kitabı

Soru : Aşağıdaki ifadeleri okuyunuz. Doğru olanların başındaki elmayı yeşil renge, yanlış olanların başındaki elmayı kırmızı renge boyayınız.


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 96-97-98-99 Cevapları MEB Yayınları
2. Sınıf Hayat Bilgisi 96-97-98-99. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Ders Kitabı

1. Alışveriş listesi hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz? Yazınız.


Cevap: İnsanların alışveriş yapmaktan zevk aldığı bir dönemde mantıklı Alışveriş yapmaları için ihtiyaç önem sırasına göre liste hazırlanmalı daha sonra alışveriş sırasında en uygun fiyattaki ürünler alınmalıdır Çünkü bütçemize göre hareket etmemiz gerekiyor Örneğin Evde yağ tuz şeker yokken biz gidip oyuncak alamayız Öncelikle ihtiyaç sırasına göre almamız gerekir.


2. Ailenizle birlikte alışverişe çıkacaksınız. Kendi ihtiyaç listenizi hazırlayıp yazınız.


Cevap: Biz aile olarak her zaman alışverişe çıkmadan önce neler alacağımızı planlar ona göre alacaklarımızı önceliğine göre alırız ders yapabilmem için kalem silgi kalemtıraş kış geldiği için mont bot eldiven bere atkı Boş zamanlarında okuyabilmek için hikaye kitabı benim listem şekilde olurdu.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. 2. Sınıf Hayat Bilgisi 96-97-98-99. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı sayfalarının bulunduğu konu sizler için 2. sınıf hayat bilgisi meb yayınları ders kitabının sayfa cevaplarının video anlatımı siz değerli ziyaretçilerimiz için eklenmiş, videodan ders kitabı sayfa cevaplarını izleyebilirsiniz.

  2. Biriktirdiğim parayla büyük oyuncak ayı almak isterdim bu oyuncak ayı ile gün boyu oyun oynar onunla yatardımama ihtiyacım olan kalem ve defteri almam gerekiyordu biriktirdiğim parayla ilk başta kalem ve defter aldım ondan sonra paranın üstüne biraz daha ekleyerek kocaman istediğin gibi bir ayıcık aldım.

  3. Bizlere verilen harçlıkla ilk olarak ihtiyacımız olan araçları, gereçleri ve yiyecekleri almamız gerekir.

  4. Birikiktirdiğim parayla isteklerimi almak bence daha uygun.Böylelikle mutlu oluruz.Paramızı boş şeylere harcamamamız gerekir.Mesela beğendiğim bir oyuncağı almak isterdim.Kitap,resim defteri,boyama kitabı da olabilir.Ya da ailemin paraya ihtiyacı varsa bende onlara destek  olabilirim.Kısacası geleceğimiz için birikim yapmak çok önemlidir.Paramızla bir şey gerçekleştirdiğimiz zaman mutlu olursunuz.

  5. 2 sınıf hayat bilgisi ders kitabı MEB yayınları yer alan bu ödevimin en güzel şekilde doğru cevaplarını yapmak istediğim zaman yukarıdaki bilgi ve cevaplardan faydalanarak ödevimi yaptım ve birçok konuya bilgiye ulaştım hayat bilgisinde bana yardımcı olduğunuz için size teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgi ve cevaplar sayesinde ödevlerimi hemen yapıyorum özellikle hayat bilgisi türkçe matematik dersi verdiğiniz bilgileri çok beğenerek takip ediyorum sizleri çok seviyorum sizler ile beraber ödev yapmak çok güzel.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.