Ders Notları

Evimizdeki pencerelerimiz yarı saydam ya da saydam olmayan maddelerden yapılsaydı ne gibi olumsuzluklar meydana gelirdi? Açıklayınız.

5. Sınıf Fen Bilimleri Evimizdeki pencerelerimiz yarı saydam ya da saydam olmayan maddelerden yapılsaydı ne gibi olumsuzluklar meydana gelirdi? Açıklayınız. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :
Evimizdeki pencerelerimiz yarı saydam ya da saydam olmayan maddelerden yapılsaydı evimizin içerisine az veya hiç ışık girmezdi. Güneş ışınını almayan evde rutubet başta olmak üzere bir çok hastalık ve bakteriler ev içerisinde çoğalacaktır. Biz insanların ihtiyacı olan güneş ışınlarını da alamadığı için vücut yapımız olumsuz yönde etkileneceğini ifade edebiliriz.



 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Saydam ve yarı saydam maddeler ışığı geçiremez yani evimizde bulunan camların saydam veya yarı saydam olması demek evimize güneş ışığını ve yaşın gitmemesi anlamına gelir. Fen bilimleri dersi mizdeki tüm konuları bazen çevremizde wmz gözlemleyerek öğrenebiliriz çünkü bazen yaşamış olduğumuz hayatımızda fen bilimleri dersimizde işlemiş olduğumuz bir çok konunun yer aldığını görebiliriz fen bilimleri dersi daha iyi bir şekilde anlaşılması için çevreden ve hayatımızdan örnekler vererek ve bunları pekiştirerek yana deneyler ve gözlemler yaparak ve pekiştirme bileceğim izi söyleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.