4. Sınıf Fen Bilimleri

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 174-175-176 Cevapları ATA Yayıncılık

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 174-175-176 Cevapları ATA Yayıncılık

4.Sınıf ATA Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 174.175.176. Sayfa Cevapları Bilinçli Tüketici Olmak İçin Neler Yapmalıyız?

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları ATA Yayıncılık

Yukarıda, dişlerini fırçalayan iki çocuk görülmektedir. Acaba hangisi dişlerini fırçalarken suyu tasarruflu kullanmaktadır?
Cevap: Birinci resimdeki kız çocuğu dişlerini fırçalarken suyu tasarruflu kullanmaktadır. 


Evlerimiz veya iş yerlerimizde akkor ampuller yerine led ampul veya tasarruflu ampul kullanarak hangi enerji kaynağını tasarruflu kullanırız?
Cevap: Evlerimiz veya iş yerlerimizde akkor ampuller yerine led ampul veya tasarruflu ampul kullanarak elektrik enerji kaynağını tasarruflu kullanmış oluruz.


Artan yiyecekleri çöpe atmak yerine nasıl değerlendirebiliriz?
Cevap: Artan yiyecekleri çöpe atmak yerine hayvanlara verebilir veya ağzı kapalı kaplara koyarak ertesi gün tüketimi için muhafaza edebiliriz.


Su, elektrik ve besin gibi kaynaklarımızı bilinçli kullanmak için neler yapabiliriz? Tahmin edelim. Tahminimizi arkadaşımızla paylaşalım.
Cevap: Su, elektrik ve besin gibi kaynaklarımızı ihtiyacımız kadarıyla kullanıp, boşa akıtmadan ve tasarruf ederek bilinçli kullanabiliriz.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları ATA Yayıncılık

Tartışalım

Elektrik, su ve besin gibi kaynaklar olmasaydı yaşantımızda hangi sorunlarla karşılaşırdık?
Cevap: Elektrik olmasaydı akşam olduğunda etrafımızı göremez ve hava karardığında işlerimizi yarım bırakmak zorunda kalırdık. Su olmasaydı temizliğimizi yapamaz ve susuz yaşayamazdık. Besinler olmasaydı gerekli olan vitaminleri alamaz, beslenemez ve güçsüz kalırdık.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 176 Cevapları ATA Yayıncılık

Günlük hayatta “Suyu tasarruflu kullanmalıyız, kaynakları tüketirken tutumlu olmalıyız.” gibi cümleleri duymuşsunuzdur. Tutumluluk ve tasarruf sıkça karşılaştığımız kavramlardandır. Acaba tasarruf ve tutumluluk nedir?
Cevap:

Tutumluluk: Elimizde olanı idareli kullanmak demektir.
Tasarruf: Elimizdeki kaynakları yeteri kadar ve bilinçli kullanmak.


Ülkemizdeki kaynakların boşa harcanmasını istemiyorsak savurgan olmamalı ve tasarrufa kendi evimizden başlamalıyız. Bu davranışların bir vatandaşlık görevi olduğunu unutmamalıyız. Ayrıca kaynakların yeniden kullanımı tasarrufu sağlar. Acaba bilinçli tüketici olmak için başka neler yapılabilir?
Cevap: Bilinçli tüketici olmak için alışverişlerimizde ihtiyaçlarımıza öncelik vermeli, kaynakları yerinde ve yeterli kadarıyla kullanmalıyız.


Elektik, su ve besin gibi kaynakların yaşantımız için önemini artık biliyoruz. Bu kaynaklar sınırlı kaynaklardır. Yanlış veya bilinçsiz bir şekilde kullanılan kaynaklar kısa sürede tükenebilir. Acaba bu kaynakları tasarruflu kullanmak için neler yapabiliriz?
Cevap: Bu kaynaklardan elektriği kullanırken çıktığımız odaların ışıklarını söndürmeliyiz. Suları kullanırken ihtiyaçlarımızı çabuk halletmeli ve boşa akıtmamalıyız. Besinleri kullanırken yiyebileceğimiz kadar almalı, arta kalan yemekleri çöpe atmamalı ertesi gün tüketmek için muhafaza etmeli veya hayvanlara vermeliyiz.


Araştıralım

Su, elektrik ve besin kaynaklarının tasarruflu kullanımı için yapılması gerekenler hakkında internet ve çeşitli kaynaklardan araştırma yapalım. Araştırma sonucunda elde ettiğimiz bilgilerle bir sunu hazırlayarak arkadaşlarımıza sunalım.
Cevap: Suların ve elektriğin tasarruflu kullanımı için ihtiyacımız olduğu zamanlar açmalı, işimizi bitirince kapatmalıyız. Suları boşa akıtmamalı, olmadığımız odaların ışıklarını söndürmeliyiz. Besinlerin tasarruflu kullanımı için yiyebileceğimiz kadarıyla almalı, fazla kalan yemekleri daha sonra yemek için muhafaza etmeliyiz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Diş fırçalama sırasında su tasarrufu ve enerji verimliliği konularını içeren görseller de özellikle çocuğumun ilgisini çekti. Bu tür görsel öğeler, öğrenme deneyimini daha ilgi çekici hale getiriyor.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.