5. Sınıf Din Kültürü

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 27-28-29 Cevapları Lisans Yayıncılık

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Kültürümüzden Dua Örnekleri Metni Soruları ve Cevapları Sayfa 27-28-29


Kültürümüzden Dua Örnekleri Metni Soruları ve Cevapları


5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Lisans Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 27 Cevabı


Soru : Kültürümüzde hangi durumlarda dua ederiz?


Cevap: Kültürümüzde hangi durumlarda dua ederiz?

Kültürümüzde hemen hemen bütün zamanlarda dua etmemiz uygundur. Kültürümüze dua ettiğimiz durumlara Örnek vermek gerekirse zor kaldığımızda işe başlamadan önce iş yalarken bir işe başlamadan önce hayırlı bir iş olunca gibi birçok durumda Allah’a dua ederek hem Yardım ister hem de şükür ve minnettarlığımızı belirtiriz. Dua kültürümüzde büyük bir yere sahiptir Çünkü dua Bir Müslümanın silahıdır.


5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Lisans Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 29 Cevabı


Nasıl Dua Etmeliyim?

Yılmaz’ın dedesi namaz kılıyor, Yılmaz da onunla birlikte yatıp kalkıyordu. Nihayet namaz bitti, tespihler çekildi ve dua faslı başladı. İhtiyar dede zarif ve temiz ellerini kaldırarak Allah’a (c.c.) yalvardı, hâline şükretti. Yılmaz dedesinin bu hâline çok imrenmişti. Namaz ve duanın bitiminde dedesi kalkmaya hazırlanırken önünde diz çökerek gayet samimi bir ses tonuyla yalvarmaya başladı: – Ne olur dedeciğim, bana da dua etmeyi öğret. Ben de senin gibi elimi Allah’a (c.c.) açıp O’na şükredip yalvarayım. Ama ben dua etmesini bilmiyorum. Arapçadan hiç anlamıyorum. Bana biraz Arapça dua öğret ki ben de Allah’a (c.c.) dua edeyim. Yılmaz’ın bu isteğine dedesi şöyle cevap verdi: – Aferin benim oğluma, hah şöyle. Müslüman çocuğu dediğin böyle olur. Allah’ı (c.c.) anmak ve O’na yalvarmak insanın içinden gelmeli. Allah (c.c.) böyle çocukları çok sever. Buraya kadar çok hoşuma gitti. Ancak dua edebilmek için Arapça veya başka bir dil bilmeye gerek yok. Sen hangi dili konuşuyorsan o dilde Allah’a (c.c.) yalvar ve duanı yap. O, senin ne istediğini, hangi dilde söylersen söyle bilir. Anladın mı oğlum? Aslında dua eden insanın, ne istediğini bilmesi gerek. Yani hangi dili biliyorsa o dille dua etmesi daha iyi olur. Yalnız dua etmeden önce, üstünü başını iyice temizle ve abdest al. Temiz ve sessiz bir yerde dua edersen daha güzel olur. Allah (c.c.) kendisine açılan elleri boş çevirmez.

(Rahmi Özer, Dinî ve Ahlaki Hikâyeler, s. 86-87)


Soru : Hikâyeye göre dua ederken nelere dikkat etmeliyiz?


Cevap: Hikayede anlatıldığına göre dua etmek için bir kişinin Arapça bilmesine gerek yoktur ancak dua da samimi bir şekilde Allah’a dua ederek ihtiyacını ve şükrünü yapması gerekmektedir.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 27-28-29. Sayfa Cevapları Lisans Yayıncılık Ders Kitabı sayfa cevaplarının video anlatımı siz değerli ziyaretçilerimiz için eklenmiş, videodan ders kitabı sayfa cevaplarını izleyebilirsiniz.

  2. Kültürümüzde hangi durumlarda dua edecek diye sorulduğunda her durumda dua etmeliyiz kötü durumda iyi bir duruma geçmek için dua etmeli iyi bir durumdayken iyi durumda kalmak için dua etmeliyiz.

  3. Dua Müslümanın en büyük silahıdır. Bir Müslüman olarak sürekli olarak bütün durumlarda Yüce Allah c.c. den yardım istemek için dua etmemiz gerekir. Şüphesiz Yüce Allah ne kadar verirse bizler için çok olan onun için azdır ve ol demesi yeterlidir.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.