6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 69-70 Cevapları Tutku Yayınları

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı Asr-ı Saadette Genç Olmak Cevapları Sayfa 69


Asr-ı Saadette Genç Olmak Metni Cevapları


6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Tutku Yayınları Sayfa 69 Cevapları


Soru : Peygamberimizin (s.a.v.) hayatta olduğu döneme neden Asr-ı Saadet (Mutluluk Çağı) denilmiş olabilir? Arkadaşlarınızla konuşunuz.


Cevap:
Peygamber efendimiz o kötü döneme bir peygamber olarak gönderilmiştir. İnsanları doğru yola çekmeye çalışmış, onlara iyiliği güzellikleri anlatmıştır.
Bu dönemde olan kötülükler peygamber efendimiz sayesinde azalmıştır. İnsanlar Müslümanlığı seçip doğru işler yapmaya çalışmışlardır. Bundan dolayı bu döneme Asr-ı saadet denmiş olabilir.

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı İslam’ın Tebliğinde Gençler Cevapları Sayfa 70, 71, 72


İslam’ın Tebliğinde Gençler Metni Cevapları


6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Tutku Yayınları Sayfa 70 Cevapları


Soru : “İslam’ı tebliğ etmek” ne demektir? Bu konudaki bilgilerinizi ve düşüncelerinizi açıklayınız.


Cevap:
İslam’ı tebliğ insanların Allah’ı tanıması, onu sevmesi, ondan sakınarak hayatına devam etmesi, onun emirlerine uyması için verilen mücadeledir.
İnsanları yanlış yoldan doğru yola çevirmek, onları kötülüklerden uzak tutmak adına İslam dini anlatılmaktadır. İnsanları doğru yola çekmek, kötülüklerden uzaklaştırmak, İslam’ın en hayırlı vazifelerindendir. Bu iyiliğe yönlendirilmesinin sebebi insanların kurtuluşu içindir. Bizler Allah’tan geldik geri Allah’a gideceğiz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Müslümanlık dünyaya gelmeden önce Mekke halkı cehalet içinde yaşamaktaydı gençler çocuklar kadınlar büyük zulümler görmekteydi Müslümanlık ilan edildikten sonra veya yapmaya başladıktan sonra Müslümanlığın verdiği huzur ve mutluluk asrı saadeti oluşturmuştur asr-ı saadet’te genç dert çocuklar kadınlar ve tüm Müslümanlar çok huzurlu bir hayat sürmüşlerdir

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.