Ders Notları

İletişimin olumlu olması ne demektir? Örnek vererek açıklayınız.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler İletişimin olumlu olması ne demektir? Örnek vererek açıklayınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


İletişimin olumlu olması ne demektir? Örnek vererek açıklayınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

Kişiler arasında sağlık bir şekilde iletişim sağlamalarına iletişimini olumlu olması anlamına gelmektedir. İletişimin olumlu olmasına verilecek en güzel örnek konuşmacının dikkatli bir şekilde dinlenmesi ve empati yapması örnek olarak verilebilir.


İletişimin olumlu olması ne demektir? Örnek vererek açıklayınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

İletişimin olumlu olması; kişiler arasında var olan iletişimde hoşgörü, empati ve saygının olmasına İletişimin olumlu olması denir.

İletişimin olumlu olmasına örnek vermek gerekirse ; konuşmacının iyi bir şekilde dinlenmesi, konuşma sırasında saygılı olarak başka konularla ilgilenmemek, empati yoluyla anlamaya çalışmak örnek olarak verilebilir.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Olumlu bir iletişim kurmak için öncelik ve karşımızdaki insana bir barba yani hiçbir şekilde kendimizi ifade etmenin yollarını bulmalıyız. Sonra konuşma yaptığımız zaman argo kötü sözcükler ve kendimizi ifade etmeyen sözcüklerden uzak durmamız gerekir. Olumlu bir iletişim kurmak için Türkçe dilimizin veya kullandığımız dili anlaşılır bir şekilde konuşmamız da gerekir. İletişim kurduğumuz insana karşı doğru dönmek kendimizi ifade edeceğimi sözcükleri az ve öz bir şekilde anlaşılır Bir de de seçmekte diyalog kurmanın gerekliliği arasında yer alır.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.