Ders Notları

Bağımsız bir ülkenin vatandaşı olmasaydınız hangi özgürlüklerden yararlanamazdınız?

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Bağımsız bir ülkenin vatandaşı olmasaydınız hangi özgürlüklerden yararlanamazdınız? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Bağımsız bir ülkenin vatandaşı olmasaydınız hangi özgürlüklerden yararlanamazdınız? konusu hakkında kısa bir yazı;


Cevap : Eğer bağımsız bir ülkenin vatandaşı olmasaydım birçok Haktan yoksun kalarak hayatını devam ettirmek zorunda kalacaktım. Bağımsız bir ülkenin olmayışı bizlere seçme seçilme hakkı seyahat hakkı eğitim hakkı Sağlık hakkı düşünce özgürlüğü ifade hatları gibi birçok hakları elimizden alınarak kendimizi ifade etmemiz zor ulaşacağı için bağımsız olmayan bir ülkede yukarıda saydığım haklardan söz etmek doğru olmayacaktır.


Bağımsız bir ülkenin vatandaşı olmasaydınız hangi özgürlüklerden yararlanamazdınız? konusu hakkında kısa bir yazı;


Cevap : Bağımsız bir ülke bizlere seçme seçilme hakları özgürlük Hakkı Özgür düşünceyi ifade etme hakkı seyahat hakkı düşünce hakkı eğitim hakkı Sağlık hakkı gibi haklar tanımaktadır. Bu Yukarıda saydığımız birçok hak ve sağlayacağımız haklar sadece özgür bir ülke için geçerlidir.

Bağımsız bir ülkenin vatandaşı olmasaydık Hacer düşüncelerimizi özgürce ifade edemeyecek özgürce seyahat edemeyecek eğitim hakkını elde edemeyecek sağlık olanaklarından yeterince faydalanamayacak barınma hakkımız olmayacak Ve kendi ve çocuklarımızın geleceği hakkında birçok kaygıda bulunacaktık.

Insanı insan yapan bu değerler ancak bağımsız bir ülke için geçerli olacaktır. İşte bu nedenle sürekli olarak tam bağımsızlığını kazanmış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak devletimizi korumalı ve milletimizi ve devletimizi bir arada sürekli olarak Çağdaş medeniyetler düzeyine çıkarmamız gerekmektedir.


 

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Eğer bağımsız bir ülkenin vatandaşı olmasaydım şu gibi özgürlüklerden yararlanamazdım.Eğer  bağımsız bir vatandaş olsaydım çoğu haktan yoksun kaldırdım. Mesela seyahat etme hakkı,seçme ve seçilme hakkı, eğitim hakkı gibi şeylerden yoksun kalırdım. Buda beni çok üzerdi.Düşünün seyahat edemiyorsunuz yeni yerleri göremiyorsunuz. Eğer seçmek istediğiniz bir kişi varsa ve onu seçmek istiyorsunuz ama seçemiyorsunuz.Okula gidemiyorsunuz ve hiç kimise sizin okula gitmenizi engellemiyor.Bağımsız bir vatandaş olduğunuz için okula gidemiyorsunuz.Bence çok kötü bir şey.

  2. bağımsız ve özgür olmayan bir ülkede yaşasaydım niye çok hak ve özgürlüklerinden kasıtlı bir yaşam sürdürmek zorunda kalırdım bir insan hayatını sürdürebilmek için belirli hak ve özgürlükleri vardır bu hak ve özgürlükleri arasında eğitim barınma beslenme giyinme ve birçok dini haklar mevcuttur yalnız bağımsızlığı ve özgürlüğü olmayan bir ülkede bunu söylemek mümkün değildir huzurun ve savaşın bol olduğu ve insanların rahat bir şekilde yaşamlarını sürdüren bir ülke haline alır ama günümüzde yaşadığımız Türkiye ile hak ve özgürlüklerimizi çok rahat bir şekilde yaşayabiliyor özgürce davrana biliyoruz

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.