Ders Notları

Günümüzde en çok tüketilen içecekler nelerdir?

8. Sınıf Türkçe Günümüzde en çok tüketilen içecekler nelerdir? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Günümüzde en çok tüketilen içecekler nelerdir? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

Ülkemizde en çok tüketilen içecekler, başta çay, kahve, gazlı içecekler ve ayrandır. Dünya da ise birinci sırada kahveler dahada sonra gazlı içecekler gelmektedir.


Günümüzde en çok tüketilen içecekler nelerdir? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

Değişen dünya kültürü ile farklı toplumların ve farklı kültürlerin ortak alanda birleştikleri, gün içerisinde tükettikleri içeceklere baktığımızda tüm dünyada kullanılan içecekler bulunmaktadır.

Özellikle son yıllarda kahve Kültürü üzerine kurulmuş, büyük kafe markaları kültürünün oluşmasıyla birinci sırada kahve tüketimi bulunmaktadır. Kahvenin birçok şekli yapılmakta ve içilmektedir. Sütlü, çikolatalı, sade, İtalyan tarzı kahveler, Türk kahvesi gibi geniş bir yelpazesi bulunan kahve insanların güne başladıkları andan itibaren ilk içtikleri içeceklerdir.

İkinci sırada ise gazlı içecekler bulunur. İki dünya devinin yönettiği bu piyasadaki içecekleri günlük hayatımızda, yemeklerde ve serinlemek için pasta veya tatlıların yanında tüketilen bu içecek tüm dünyada sevilen içeceklerdir.

Üçüncü sırada ise İngiltere, Çin gibi ülkelerin kültürünün başında bulunan çay gelmektedir. Çay tüketimi kahvaltıda başlayarak beş çaylarına kadar moda haline gelmiş, yüzyıllar öncesinden günümüze kadar değerini hiç kaybetmemiş bir içecektir.

Dördüncü sırada ise alkollü içecekler bulunur. Özellikle Danimarka, Almanya gibi ülkelerde insanlar tarafından günlük hayat içerisinde sıklıkla tüketilir.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Ülkemizin birçok genelinde tercih edilen içeceklerin başında çay gelmektedir çay ülkemizin birçok yöresinde tercih edilen ve içilen bir içecektir bunun yanı sıra Türk kahvesi Nescafe boza sahne gibi içecekler dolgu çok tercih edilmektedir Ayrıca yayık ayranı olarak bildiğimiz ve oldukça tercih ettiğimiz yoğurdun ve suyun ayrı tuzun buluşması ile efsane bir ne dedin ortaya çıktığı ayranı da oldukça tercih ettiğimiz söylenebilir.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.