Ders Notları

Görme veya işitme engelli kişilerin günlük hayatlarında karşılaşabilecekleri zorlukların neler olabileceğini ve engelli kişilere karşı nasıl davranmamız gerektiğini düşününüz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Görme veya işitme engelli kişilerin günlük hayatlarında karşılaşabilecekleri zorlukların neler olabileceğini ve engelli kişilere karşı nasıl davranmamız gerektiğini düşününüz. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Görme veya işitme engelli kişilerin günlük hayatlarında karşılaşabilecekleri zorlukların neler olabileceğini ve engelli kişilere karşı nasıl davranmamız gerektiğini düşününüz.  konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

Görme veya işitme engelli kişilerin günlük hayatta seyahat etme çeşitli mekanlara girme eğitim alabilme iletişim kurabilme gibi çevresel ve sosyal olarak birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade etmemiz gerekmektedir.

Görme ve işitme engelli olan kardeşlerimize sürekli olarak eğitimlerinde sosyal hayatlarında ve günlük ihtiyaçlarını da elimizden geldiği kadar her uzatmalıyız. yardıma muhtaç olan kardeşlerimize yardım eli uzattığımız zaman ilk olarak yüce Allah Celle celaluhu  övgüsüne layık olarak ardından toplum içerisinde var olan bağlarında güçlenmesini sağlayacağız.


Görme veya işitme engelli kişilerin günlük hayatlarında karşılaşabilecekleri zorlukların neler olabileceğini ve engelli kişilere karşı nasıl davranmamız gerektiğini düşününüz. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

Görme veya işitme engelli kişilerin günlük hayatta birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını söyleyebiliriz.

İlk olarak günlük hayatımızda kendi ihtiyaçlarını yerine getirmek için ulaşımda eğitimde sağlıkta birçok sorunla karşı karşıya kalmaktadırlar.

Bu gibi sorunları ortadan kaldırmak için engelli vatandaşlarımızın ilerleyebileceği yollar toplumla ışınları kullanabilecekleri aletler eğitim imkanları için yeni eğitim sistemlerinin kurulması gerekmektedir.

Ayrıca bir insan olarak toplum içerisinde ve engelli kardeşlerimizin faaliyetlerin de onlara yardım eli uzatarak yüce Allah Celle celalühü rızasını kazanmak ve toplumda var olan bağların güçlenmesinde sağlamamız hayati önem ifade etmektedir.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Görme ve duyma engelli olan bir bireyin günlük hayatında sokağa çıkarken okulda trafikte çeşitli sorunlara karşılaşabileceğini söyleyebiliriz. Bunlara bir örnek verdiğimiz zaman öncelikle trafikte yol alan görme ve duyma engelli bir kişinin trafikte zorlandığını söyleyebiliriz geçen arabaları veya herhangi bir sorunu görmekte ve duymakta zorluk çekeceği gibi çeşitli kazalarda da sebep olabilir bunun yanı sıra günlük hayatında çeşitli işlerde zorluk çekebileceği örneklerle gösterilebilir.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.