Ders Notları

Dinleme sırasında dikkat etmeniz gereken kurallar nelerdir? Bu kurallara uymak neden önemlidir? Açıklayınız.

5. Sınıf Türkçe Dinleme sırasında dikkat etmeniz gereken kurallar nelerdir? Bu kurallara uymak neden önemlidir? Açıklayınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Dinleme sırasında dikkat etmeniz gereken kurallar nelerdir? Bu kurallara uymak neden önemlidir? Açıklayınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap: Dinleme sırasında konuşmacının konuşmasını bölmemeleri ve dikkatini dağıtmamamız gerekir. Aklımıza takılan soruları not alarak konuşma sonunda sormalıyız. Bu kurallara uymak bizlere konu hakkında en iyi şekilde bilgiler elde etmemizi sağlar.


Dinleme sırasında dikkat etmeniz gereken kurallar nelerdir? Bu kurallara uymak neden önemlidir? Açıklayınız.  konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

Maddeler halinde Dinleme sırasında dikkat etmeniz gereken kurallar şunlardır ;

  1. İyi bir şekilde anlatıcıyı dinlemeliyiz.
  2. Not almalıyız.
  3. Aklımıza takılan yerleri sormalıyız.
  4. Arkadaşlarımızla konuşmamalıyız.
  5. Konu dışı konularla ilgilenmemeliyiz.
  6. Konuşmacının sözü kesilmemelidir.
  7. Konuşmacının sözü bittikten sonra söz istenmelidir.

Bu kurallara uymak bizlere verilmek istenen bilgileri en iyi şekilde almamızı, konuşmacının en iyi şekilde anlatmak istediği konu anlatmasını sağlamaktadır.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. İyi bir dinleyici olmak istiyorsak öncelikle karşımızdaki okuyucunun konuşmasını bitirmesini bekle beni konuşma sırasında çevremizdeki ile ve kendimizle konuşmamalı anlamadığımız konuları not alarak veya aklımızda tutarak konuşma bittikten sonra sormak iyi bir dinleyicinin yapacağı hareketler arasında yer alır. Karşımızdaki insana iyi dinlemezsek anlatmak istediği konuyu anlayamaz ve anlamadığımız konuları da sor almayız. İyi bir diyalog bir ilişki için muhakkak konuşmamızı düzgün yapmalı konuşan insana saygılı olmadan ve konuşma bittikten sonra söze karışarak söz istemeli ve anlamadınız yerleri sormalıyız.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.