Ders Notları

Yardımseverlik ile ilgili düşüncelerinizi yazınız.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Yardımseverlik ile ilgili düşüncelerinizi yazınız. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :
Şifre : YARDIMSEVERLİK
Yardımseverlik yoksullara düşkünlere yardıma muhtaç olan insanlara iyilik yapmak yardım etmek anlamına gelmektedir. Yardımsever olmak iyi bir insan olmanın gerekliliklerindendir. İyi bir insan başkalarının ihtiyaçlarına duyarsız olamaz. Onlara yardımcı olmak için çabalar yardımlaşma varlıklı kimselerle yoksul kimseler arasında sevgi ve kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesine olanak tanır, insanlar arasında kıskançlık duygularını yok olmasını sağlar. Bu sayede toplumda farklı kimseler arasında denge ve huzur sağlanmış olur.
Dinimizce de yardım edilmesi gereken kişiler belirtilmiş ve yardım etmenin kibir ve övünme gibi duygulara sebep olmaması gerektiği vurgulanmıştır. Dinimiz çevreden başlayarak uzağa doğru yardımlaşmayı öngörür yani ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakiler, iyilik edin der, Dinimiz kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez, Müslümanlık yardımseverliğe teşvik etmiş ve yardımların ihtiyaç sahiplerine incitmeden yapılmasını istemiştir.
Biz de dinimizin gerekleri veya insanlığımızın gerektirdikleri neden dolayı yardımseverliği bir ahlak olarak benimsemeli çevremizdeki insanlara yardım etmeliyiz bilmeliyiz ki yardımseverlik insanı bencil davranışlardan uzaklaştırır. Böylece kişi etrafındaki insanların ihtiyaçlarını duyarlı ve cömert Bir İnsan Olmaya kendini adamış olur.



 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Yardımseverlik Bir toplumu ayakta tutan en güzel değerlerden biridir. Yardımseverlik ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmekte yardım eden insan ve yardıma ihtiyacı olan insanların ihtiyaçlarını karşılaması birbirine olan bağlılığını ve sevgisini değer bir ahlaklı davranış olduğunu söyleyebiliriz. İnsanlar birbirine karşı görev ve sorumlulukları ndan biri olan yardımseverlik davranışında her zaman güzel bir şekilde yapılmalıdır. Akrabalarımıza tanıdıklarımız afet sevdiklerimize yardım etmeliyiz yardımın azı çoğu olmaz her zaman zor durumdaki İsrail yardım etmek bizi mutlu eder ihtiyaç sahipleri de ihtiyaçlarını karşılar.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.