6. Sınıf Fen Bilimleri

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 184-186-188-190-191-192. Cevapları Adım Adım Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 184-186-188-190-191-192. Cevapları Adım Adım Yayıncılık

6.Sınıf Adım Adım Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 184-188-190-191-192. Sayfa Cevapları Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

Sonuca Varma

1. Kartlarda yazan rakamları oyunun başlangıcında eşleştirme sürenizle oyunun sonunda eşleştirme süreniz aynı mıydı? Sizce bu durumun sebebi nedir?
Cevap: İlk ve son eşleştirme süreleri aynı değildir. Fazla olan kartlar azaldıkça ve açtığımız kartları gördükçe eşleştirme süresi kısalmıştır. 

2. Rakamları eşleştirmeniz için geçen sürenin giderek azalmasının sebebi, oyun oynarken bazı kartların arkasında hangi rakamın yazdığını öğrenmeniz olabilir mi? Bu süreçte merkezî sinir sistemindeki hangi organınızı daha etkin kullandığınızı düşünüyorsunuz? Niçin?
Cevap: Bazı kartlarda yazan sayıları öğrenmemiz ve kartların azalması bunda etkili olmuştur. Bu süreçte beynimizi daha etkin kullanıyoruz. 


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 184-186-188-190-191-192. Cevapları Adım Adım Yayıncılık

Görsel 6.1.5 ve 6.1.6’da verilen çocuklar sizce hangi duyguları hissetmektedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:  Görseldeki çocuklar korkup şaşırmışlardır. 


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 188 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

Sonuca Varma

• Ergenlik döneminde gözlenen bedensel ve ruhsal değişikliklerin neler olduğunu arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Ergenlik döneminde yaşanan bedensel değişiklikler; boyumuz uzar, kilomuz artar. Ruhsal değişikliklerimiz sinirli, agresif, zor beğenen biri oluruz. 


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 190 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

Okuduğunuz araştırma verilerine göre ergenlik döneminin sağlıklı şekilde geçirilmesi için yapılması gerekenlerden biri nedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Ergenlik döneminde beslenme bozukluğu ortaya çıkar. Bu dönemi sağlıklı bir şekilde geçirmek için yememize dikkat etmeli ve sağlıklı yiyecekler tüketmemiz gerekir. 


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 191 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

Beyin Fırtınası

Hipofiz bezinden salgılanan bazı hormonlar erkeklerde ve kadınlarda cinsiyete ait özelliklerin ortaya çıkmasını sağlar. Hastalarınızdan birinde bu hormonların hipofiz bezinden yeterli miktarda salgılanmadığını fark ediyorsunuz. Hastanızın vücudundaki diğer sistemler bu durumdan nasıl etkilenirdi?
Cevap: Büyüme ve gelişimini etkileyebilir. Cinsel olarak fonksiyonları bozulabilir. Tiroit ve adrenal gibi  bezlerin işlevlerini etkileyebilir.

Beyin damarlarındaki tıkanma ve kanamaya bağlı olarak kısmi felç geçiren bir hastanızın destek ve hareket sistemi bu durumdan nasıl etkilenirdi? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Vücudun herhangi bir tarafının bozulması. Destek ve hareket sistemi işlevini kaybeder. Sistemlerde bozulma meydana gelebilir. 


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 192 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

Araştırarak Öğrenelim

1. İç salgı bezlerinin vücuttaki diğer sistemlerin çalışmasına etkileri nelerdir?
Cevap: İç salgı bezleri hormonların üretilip salgılanmasını sağlar. Hormonlar hücrelere sinyal gönderir ve sistemlerin düzenli çalışmalarını sağlarlar. 

2. Sinir sisteminin vücuttaki diğer sistemlerin çalışmasına etkileri nelerdir?
Cevap: Sinir sistemi, hareketi kontrol ederken kaslara sinyaller gönderir ve duyu organları tarafından alınan bilgileri beyne ileterek vücuttaki etkileşimi sağlar. Örneğin, bir eşyanın sıcaklığını hissetmek veya bir nesneyi dokunmak gibi basit eylemler, sinir sisteminin doğru çalışmasına bağlıdır. Tenimize dokunan maddelerin sıcaklığı sinir sistemimize giden sinyaller sonucu sıcak veya soğuk olduğu anlaşılır.

Bununla birlikte, sinir sistemi diğer sistemlerle de bağlantılıdır. Sindirim sistemi örnek olarak verilebilir. Stresli bir durumda; sinir sistemi, sindirim sürecini etkiler ve sindirim sindirim yavaşlayabilir. Bunun sonucunda, hazımsızlık, mide bulantısı ve şişkinlik gibi sindirim sorunları ortaya çıkabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.