7. Sınıf Sosyal Bilgiler

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 21-22-23-24 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Ders Kitabı Medyanın Hayatımızdaki Yeri Soruları ve Cevapları Sayfa 21 22 23 24 


 Medyanın Hayatımızdaki Yeri Soruları ve Cevapları


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 21 Cevapları 


Soru : Gün içinde TV karşısında ve genel ağda ne kadar zaman geçiriyorsunuz? Bu zamanın fazla olduğunu düşünüyor musunuz? Neden?


Cevap: Gün içinde TV karşısında ve genel ağda ne kadar zaman geçiriyorsunuz? Bu zamanın fazla olduğunu düşünüyor musunuz? Neden?

Gün içinde TV karşısında ve genel ağda 4 veya 6 saat zama geçiriyorum. Bu zaman benim için az olduğunu düşünüyorum.

Çünkü Gün içinde TV karşısında ve genel ağda ödev ve araştırmalarım için yeterli zaman sağlamıyor. Daha fazla olanaklarla daha iyi bir şekilde ödevlerimi yaparak araştırmalarımı tamamlar ve başarımı arttırabilirim.


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 22 Cevapları 


Etkinlik Zamanı


Aşağıdaki soruları cevaplayınız.


1. Genel ağın kullanılmasının yaygınlaşması sizin hayatınızda ve çevrenizde neleri değiştirdi ya da değiştirmedi.


Cevap : Genel ağın kullanılmasının yaygınlaşması sizin hayatınızda ve çevrenizde neleri değiştirdi ya da değiştirmedi.

Genel ağın kullanılmasının yaygınlaşması hayatımızda her alanda değişlikler yaptı. Genel ağın kullanılmasının yaygınlaşması ile birlikte siparişlerin sanal olarak yapılması, kıyafetlerin bir çok ürünün genel ağdan alınması, iletişimin genel ağda sağlanması gibi değişikler yapıldı.


2. Genel ağın yaygınlaşmasının kişiler arası iletişime olumlu ya da olumsuz etkileri nelerdir? Örnek veriniz.


Cevap : Genel ağın yaygınlaşmasının kişiler arası iletişime olumlu ya da olumsuz etkileri nelerdir? Örnek veriniz.

Genel Ağ, internet olarak bilinmektedir. İnternetin yaygınlaşması ile internet araçları internet ağını kullanabileceğimiz cihazlarda fazlalaşmıştır.

Bugün akıllı telefonlar, tabletler, smart TV veya Android TV gibi televizyonlar, bilgisayarlar, genel ağın yaygınlaşarak kişiler arasında iletişime olumlu katkılar sunmaktadır. Genel ağın yaygınlaşması ile olumlu ve olumsuz etkiler ortaya çıkmıştır. Kişinin kendi kullanımına göre olumlu veya olumsuz olur.

Olumlu şekli : İnternet sayesinde insanlar olaylardan anında haberdar olabilir. İletişimde zaman ve mekan farkı kalmadan iletişime geçilebilir. Dünyanın başka bir köşesinden biriyle görüntülü görüşebilir, yabancılarla yabancı dilde görüşerek dil eğitiminizi geliştirebilirsiniz.

Olumsuz şekli : kötü amaçlar için kullanılabilir. Zaman israfı oluşur. Terör örgütlerine propaganda yaptırılabilir.


3. Genel ağın sosyal değişim ve etkileşimdeki rolünü değerlendiriniz?


Cevap: Genel ağın sosyal değişim ve etkileşimdeki rolünü değerlendiriniz?

Genel Ağ Sosyal değişime büyük katkı sağlamaktadır. Bu değişim olumlu veya olumsuz olarak bize yansıtmaktadır. Örneğin bizim kültürümüze ait olmayan yada uygun olmayan şeyler bu iletişim  yüzünden bizimle bir etkileşime geçerek yaşam tarzımız olumsuz yönde etkilemektedir. Olumlu olarak düşünecek olursak toplumsal anlamda gelişmiş ülkelerin teknolojik gelişmelerini sanatsal faaliyetlerini takip edebilir, bizde  bu gelişimlerde dahil olabiliriz.


Soru : Sosyal medyanın faydalarına ilişkin başka neler söyleyebilirsiniz?


Cevap: Sosyal medyanın faydalarına ilişkin başka neler söyleyebilirsiniz?

Sosyal medya günümüzde zararlı gibi düşünülse de aslında yararlı ve faydalıdır. Yararı ve zararı kişilerin kullanımına göre değişiklik gösterir. Eğer yararlı yönlerini ve gerektiği kadar kullanmasını bilirsek zararını görmeyiz ve bize fayda sağlayabilir. Sosyal medyanın faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz.

Sosyal medya sayesinde yeni iş olanakları sağlanmaktadır.

Sosyal medya sayesinde insanlar kendilerini tanıtmayı sağlamış. Bu sayede yaptıkları işleri bu alanda pazarlama imkanları bulmuşlardır.

Anlık bilgi akışı hızlı bir şekilde gerçekleştiği için yeniliklerden çok daha hızlı haberdar olmamızı sağlamaktadır.

İnternet üzerinden gazetelerde veya haberlerde birkaç saat sonra duyabileceğiniz veya birgün sonra haberdar olabileceğimiz bir haberi dünya üzerinde olan herhangi bir olayı anında duyar, sosyal medya üzerinden canlı yayın yapanlar sayesinde izleyebilirsiniz.

Farklı ülkelerde yaşayan insanlarla tanışabilir, o kişilerle konuşursak dil öğrenimini geliştirebilirsiniz.

Sosyal medya üzerinden herhangi bir düşünceyi fikri yayaililr, örgütlenebilir, kampanyalar düzenleyebilir, sosyal duyarlılığı arttırabilirsiniz.


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 23 Cevapları 


Soru : Aile bireyleri arasındaki iletişimi arttırmak için neler yapılabilir?


Cevap: Aile bireyleri arasındaki iletişimi arttırmak için neler yapılabilir? 

Aile içindeki iletişimi arttırmak için ebeveynlere büyük iş düşmektedir. Aile bireylerin den herkes birbirini düşünmeli ve doğru iletişim yöntemleri kullanmalıdır. Aile bireyleri arasında iletişimi arttırmak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Aile bireyleri arasındaki iletişimi arttırmak için şunlar yapılabilir:

Ebeveyn olarak akşam sofra kurulduğunda ailenin başında bulunarak sofrada bir iletişim kurulabilir.

Kırıldığımız da yada katılmadığını şeylerde kızmak veya bağırmak yerine güzel bir yolla iletişim kurmaya çalışmak karşıdaki bireyinde gönlünü hoş tutmak gerekir.

Aile bireyleri arasında gerekli nezaket ifadeleri kullanmalı örneğin uyurken iyi geceler dilemeli, uyandığında günaydın diyerek iletişimi güçlendirmek gerekir. Birbirimize saygı çerçevesinde konuşmalı, çocuğun sizden korktuğu için değil sevdiği için saygı duyması gerekmektedir.

Sık sık aile bireyleri ile ortak zamanlar oluşturarak sohbetler oluşturmalı boş vakitlerde ebeveyn olarak aile bireyleri ile geziler yapılarak aile bağları kuvvetlendirilebilir.


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 24 Cevapları 


Etkinlik Zamanı


Soru : Aşağıdaki ifadeleri okuyup “Günümüzde” şeklinde başlayan cümleleri tamamlayınız.


Eskiden aileler, çocuklarını sokaktan eve getirme konusunda çoğu zaman sorun yaşarlardı. Günümüzde : çocuklar tablet ve bilgisayardan dışarı çıkmıyor. 


Eskiden aileler akşam yemeklerinde bir araya gelir, sohbet ederek yemeklerini yerlerdi. Günümüzde : herkesin elinde bir telefon bir araya gelemiyor. 


Eskiden genellikle evlerde ve kütüphanelerde bulunan ansiklopedilerden araştırma yapılırdı. Günümüzde : bilgisayar ve telefonlardan bilgiler elde edilmektedir.


Eskiden bayramlarda tebrik kartı yazılırdı, eş dost ve akrabalar ziyaret edilirdi. Günümüzde : günümüzde yakındakiler ziyaret edilir, uzaktakilere watsapp yardımı ile sohbet ve e-kartlar gönderilir. 


Eskiden akşamları misafirliğe gitmek, sohbet etmek daha yaygındı. Günümüzde : artık gelişen teknolojilerle her ana mesajlaşılmaktadır. 


Eskiden haberleşme imkânları günümüze göre daha kısıtlıydı. Günümüzde : iletişim ve haberleşme olanakları sınırsız bir şekildedir. 


Eskiden haberler kâğıda basılı gazetelerden okunur ve radyolardan dinlenirdi. Günümüzde : televizyon ve bilgisayarlardan, tabletlerden takip edilmektedir. 


Eskiden aynı mahallede oturan çoğu birbirini tanırdı. Komşular birbirlerinin acı ve tatlı günlerinde yanlarında olurlardı. Günümüzde : artık çocuklar tablete ve bilgisayarla anti-sosyal olmuşlardır. 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Gün içinde genel ağda fazla zaman geçirmemeye çalışıyorum.Eğer çok fazla tv izlersek bu bize zarar verir.Gözlerimiz bozulur ve bu bizim için kötü bir durumdur.Bu yüzden tv karşısında fazla vakit geçirmememiz  gerekir.Fazla tv izlememek sağlıklı kalmamızı sağlar.Teknolojinin yararları ve katkıları olduğu gibi zararları da vardır.Bizim zararlarından değil yararlarından sağlanmamız gerekir.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.