Ders Notları

“Hak ve özgürlüklerimizi sınırlayan tek şey başka insanların hak ve özgürlükleridir.” sözünü açıklayınız.

4. Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi “Hak ve özgürlüklerimizi sınırlayan tek şey başka insanların hak ve özgürlükleridir.” sözünü açıklayınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


“Hak ve özgürlüklerimizi sınırlayan tek şey başka insanların hak ve özgürlükleridir.” sözünü açıklayınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

Hak ve özgürlükleri sınırlayan tek şey başka insanların hak ve özgürlükleridir sözünüzü bizlere insanların yapmış olduğu davranışları özgür bir şekilde yapabileceği Ancak başkalarının haklarını ihlal etmeyecek şekilde davranması gerektiği hakkında bilgiler vermektedir.


“Hak ve özgürlüklerimizi sınırlayan tek şey başka insanların hak ve özgürlükleridir.” sözünü açıklayınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

Hak ve özgürlüklerimizi sınırlayan tek şey başka insanların hak ve özgürlükleridir sözünüzü bizlere başka insanların haklarına karşı saygılı olmamız ve onların haklarını ihlal etmemiz gerektiği hakkında bilgiler vermektedir.

Bu bilgiler çerçevesinde ve anayasada yer alan insanların istediği davranışları ve istediğim özgürlüğüne sahip olduğu başkalarının haklarını ihlal etmediği ve başkalarının hayatında gizliliği koruduğu sürece istediğini yapabildim bulunabileceğini ifade etmektedir.

Sonuç olarak toplumda üstü bir şekilde yaşamak için başkalarının haklarına ve hürriyetlerine dikkat ederek yaşamımızı devam ettirmemiz büyük önem taşımaktadır.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Nasılsa bizim haklı istedikleriniz varsa ve bu hak ve özgürlükler içerisinde düzgün bir yaşam sürüyor Sak elbette ki diğer insanların hak ve özgürlüklerini hoşgörülü ve saygılı bir şekilde yaklaşmamız diğer insanların da bizim gibi hak ve özgürlüklerin olduğunu bilmemiz gerekir. İnsanlar sosyal hayatta sağlık eğitim beslenme barınma ve çeşitli birçok özel haklardan elbette ki hak ve özgürlüklerinin tanındığı özgür ülkelerde yaşamak ister aynı şekilde tüm insanların hak ve özgürlüklerinden faydalanması hak ve özgürlüklerini tanınması hak ve özgürlüklerin her zaman bilincinde olması daha huzurlu güvenilir ve yaşanılır ortamları beraberinde getirecektir.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.