Ders Notları

Millî egemenlik ve bağımsızlık sembolleri bizler için neden değerlidir? Açıklayınız.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Millî egemenlik ve bağımsızlık sembolleri bizler için neden değerlidir? Açıklayınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Millî egemenlik ve bağımsızlık sembolleri bizler için neden değerlidir? Açıklayınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:
Milli egemenlik ve bağımsızlık sembolleri bizler için yapmış olduğu mücadeleleri Şehit kanlarımızı ve bağımsızlık için vermiş olduğumuz şehit ve gazileri ifade etmesinden dolayı bizler için kutsal ögeler olarak ifade edilmektedir.
İşte bu nedenle milli egemenlik ve bağımsızlık sembollerimiz bizler için en kutsal ülkeler arasında yer almaktadır.


Millî egemenlik ve bağımsızlık sembolleri bizler için neden değerlidir? Açıklayınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:
Milli egemenlik ve bağımsızlık sembolleri bizler için en kutsal değerler olarak ifade edilmektedir.
Milli egemenlik ve bağımsızlık sembolleri bizler için kutsal değer taşımasının temel sebebi ülke için verilmiş olan Şehit kanları vatan için verilmiş olan mücadeleler Vatanın müdafaası için insanların yapmış olduğu kahramanlıklar nedeniyle Hayati önem taşımaktadır.
Bayrağımız cumhuriyetimiz İstiklal Marşı’mız bizlerin tarihte bu cennet vatanın kazanılması için atalarımızın neler yaptığını ifade etmektedir. İşte bu nedenle bizde milli egemenlik ve bağımsızlık sembollerimiz sürekli olarak el üstünde tutmalı ve ülkemizin sürekli olarak Çağdaş medeniyetler düzeyine çıkarmak için etkin bir vatandaş olarak çalışmamız gerekir.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Milli egemenlik sembollerimizden olan Türk bayrağımız vatan topraklarımız kültürümüz ve İstiklal marşı’mız oldukça kıymetli ve bizler için çok değerlidir. Çünkü çünkü vatan topraklarımızı ve milli egemenliğimizi milli bağımsızlığımızı ve vatan topraklarımızın ne kadar kıymetli olduğunu anlatmak ve bu alanda milli mücadelenin en büyük simgelerinden biri olan Kurtuluş Savaşı’nın başarıyla kazanmaz yok olmuş bir devletten Türkiye Cumhuriyeti devletini kurmak ve yeniliklere ayak uyduran bir milletin yeniden yaşatmak Türk toplumunun yapmış olduğu bir mucizedir bu gibi mucizeleri anlatan İstiklal marşı’mız kültürümüz Cennet vatan topraklarımız ve İstiklal marşı’mız her zaman en güzel şekilde ve gururla söylenmeli ve evimizin en güzel sesinden her zaman bulunmalıdır.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.