Ders Notları

Çanakkale Zaferi hakkında neler biliyorsunuz?

4. Sınıf Türkçe Çanakkale Zaferi hakkında neler biliyorsunuz? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Çanakkale Zaferi hakkında neler biliyorsunuz? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

Çanakkale savaşı birinci dünya savaşı içerisinde 1915 – 1916  yılları asında Çanakkale Gelibolu yarımadasında itilaf devletleri ile Osmanlı arasında geçen kanlı bir cephedir.

Çanakkale üzerinden geçmek isteyen itilaf devletleri boğazları ele alarak Osmanlı imparatorluğunu fiilen bitirmek istemişlerdir.


Çanakkale Zaferi hakkında neler biliyorsunuz? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

Çanakkale savaşı Gelibolu yarımadasında gerçekleşmiştir. Gelibolu yarımadasında konumundan dolayı karada ve denizde savaşılmıştır. Çanakkale boğazına giren İngiliz savaş gemileri boğazı kolaycageçeceklerini düşünürken, bir gece önce Nusret mayın gemisinin boğazı mayınlamasıyla 18 mart 1915 te mayınlar çarpan İngiliz zırhlıları boğazın serin sularına gömülmüştür.

Denizden geçmeyeceğini anlayan ingilizler karaya çıkarma yapmışlardır. Mustafa Kemal paşanın olduğu bölgede çıkarma yapan ingilizler anafartalar, conk bayırı, kilit bahir ve arıburnu cephelerinde çakılıp kalmışlardır. Bu bölgelerde çok kanlıçatışmalar olmuş, Mustafa Kemal Paşa bu cephelerde ingilizler yenilgiye uğramıştır.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Çanakkale savaşı tüm zorluklara imkansızlıklara yokluklara karşı verilmiş olan ve kazanılan en güzel milli mücadele lerden biri olarak düşmanların sahip olduğu imkanlar güçlü donanma ve birçok silah mühimmat ve gemilere karşı Türk toplumu kendine ben etmiş ve yurdumuzun dört bir yanından gelen mücadeleci ve vatanını seven Türk toplumu sayesinde kazanılmış en güzel zaferlerden biri olarak sayılmaktadır. Çanakkale zaferinin kazanılmasında Türk kahramanları oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Çanakkale zaferinde Ayrıca mustafakemalpaşa’da savaşmış ve mücadele etmiştir

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.