Kompozisyon Örnekleri

Arkadaşlık ile ilgili kompozisyon

Kompozisyonlar örneklerinde Arkadaşlık ile ilgili kompozisyon konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Arkadaşlık ile ilgili kompozisyon konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

Arkadaş Nedir?

Arkadaş ; kişinin iyi ve kötü gününde yanında olan ve kendisiyle huzur bulmuş olduğu kimsedir.
İnsan yapısı gereği hayatı boyunca toplum içerisinde olma ihtiyacı hisseder. Bu toplum içerisinde kendi ahlakına uyan ve kendileri var ilken kendini iyi hissettiği insanlarla arkadaşlık kurar. Arkadaşlık kimi zaman neşe ve üzüntüyü beraber paylaşmak , kimi zamanda hayatı beraber yaşamak demektir.
İşte tam da bunun için arkadaşlık çok önemlidir. Arkadaşlık ilişkilerimize yatırım yapmalı ve , huzur bulduğumuz birimi bulunca kıymet bilmeliyiz.


Arkadaşlık ile ilgili kompozisyon konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

Arkadaş İsmi Nereden Gelir?

İnsan kendine verilen süre kadar bu hayatta kalır . Bu hayat içerisinde yaşarken birçok insanla tanışır .
Kimi ilişkileri kendi seçimi olmayan aile ve akraba gibi kimseler kimi seçimleri ise arkadaş gibi kendi tercihleridir. Kişi hayatı içerisinde birçok duygu ve olay Yaşar. Bu duygular içerisinde kendini anlayacak ve ona yoldaş olacak birini ister. Kendisine iyi gelecek bir arkadaş veya arkadaşlar buldu ise hayat daha kolay olur.
Arkadaş kelimesi ,eskiden  ok atan kişilerin sırtlarını yaslamış oldukları arka taş denilen bir taştan gelmektedir. Kişi gerçek hayatta da arkadaşına yasladığı için bu isim verilmiştir.
Bizlerde arka taşlarımıza özen göstermeli ve böyle güzel insanlar hayatımıza girdiyse birbirimize destek olmalıyız. Hayat çünkü güzel insanlarla güzel.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Arkadaşımız her zaman sıkıntılarımızdan sevinçlerimiz de destekçimiz olan her zaman bir dayanağımız olan her zaman manevi olarak bize destek veren bizim en çok yakınımız olarak sayılan her koşulda bizleri seven ve sayan kişilere denilen ad olduğunu söyleyebiliriz. Arkadaşlarımızı çok severiz arkadaşlarımız bizim en büyük nimetlerinden biridir arkadaşlarımızı anlattığımız zaman güzel anılarla birlikte her zaman iyi bir şekilde hatırlarız arkadaşlarımızın hataları olabilir bizlerin de hataları olabilir birbirimizi anlamalı uzlaşmalı ve güzel yollar ve kendi uzlaş yolu bularak her zaman iyi geçirmenin yollarını bulmalıyız.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.