Ders Notları

İnsanlar sigara, içki ve kumar gibi kötü alışkanlıkların zararlarını bildikleri hâlde niçin bu tür alışkanlıklara yönelmektedirler?

6. Sınıf Din Kültürü İnsanlar sigara, içki ve kumar gibi kötü alışkanlıkların zararlarını bildikleri hâlde niçin bu tür alışkanlıklara yönelmektedirler? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :
Bu alışkanlıklar insanların hem zayıf olan psikolojik yanlarını bastırmak için bir araç olarak görülür. Hemde insana hırs verir. İnsan bir kere daha bir kere daha diyerek, içinden çıkamayacağı bir duruma girdiğini fark etmez.



 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. İnsanlar kumar içki sigara gibi zararlı alışkanlıkların sağlıklarına zarar vereceklerini bildiği halde veya kendilerine ciddi sorunlar çıkaracağı halde kullanmaları neden temel sebeplerinden biri genellikle arkadaşlarına özenme larratt veya stresi oldukları zaman olacaklarını sanmaları ya da eğlence amaçlı kullanarak bir kereden başlayarak kötü sonuçlara sebep olacağını bilmeden başlamak ve alışkanlık haline getirmek gibi temel sonuçlarla olabildiğini söyleyebiliriz. Arkadaş ortamında Ethem bu gibi zararlı alışkanlıklar alışkanlık haline getirildiği zaman insanlara sağlık sorunları toplumsal sorunlar çevreye verilen sorunlar olarak birçok şekilde ciddi zararlar verdiğini görebiliriz.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.