Ders Notları

Konukseverlik nedir?

4. Sınıf Türkçe Konukseverlik nedir? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Konukseverlik nedir? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap: Eve gelen misafiri en güzel şekilde ağırlamak ve bundan dolayı mutlu olmak konuk severliktir. Bizim kültürümüzde misafirin yeri çok büyüktür.

Gelen misafirlerimize saygıda kusur etmez, onlara hal hatır sorup sohbet eder ve onlar için ikramlar hazırlar önlerine sunarız. Konukseverlikte bu yapılanları içten gelerek ve severek yapıldığını gösteren bir sözdür.


Konukseverlik nedir? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap: Konuksever bir diğer adıyla da Misafirperverliktir. Konukseverlik evimize gelen misafire karşı  güler yüzlü olmak, onlara iyi davranmak be bunları yaparken mutlu olmaktır. Misafiri evin bereketi Yüce Allah’ın bir hediyesi olarak görmektir. Türk kültürü genel  olarak  konukseverdir.

Bizim kültürümüz de misafirler davet edilir, yemekler yapılır ve sohbetler edilir. Ev sahibi evine misafir geldikçe mutlu olur. Misafire ikramlar hazırlar, evdeki tabak bardaklar misafirlere özel ve ayrıdır. Buda bizim misafire gösterdiğimiz özenin en önemli simgesidir. Sohbetlerimiz edilir ve kalkma vakti gelince “her zaman bekleriz, yine gelin”, diyerek misafir uğurlanır.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Konuksever olmak demek evimize gelen misafirlere iyi davranmak ikramlarda bulunmak ve hoş vakit geçirmelerini sağlamaktır Türk milleti çok misafirperver ve Konuksever bir millettir eski Türk adetlerinden olan eve gelen misafire kahve ve lokum ikram etmek günümüzde de yapılan gelenekler arasındadır ayrıca evimize gelen misafire açsın demeden yemek koymak ve ona ikramlarda bulunmak ahlaki değerlerimiz arasında bulunuyor eve gelen misafire hoşgeldin demek buyurun demek ve gittiği zaman Allah’a emanet ol demek bizim boş sözlerimiz arasında yer alıyor Türk milleti misafirperver diye çok büyük önem verir eskiden de günümüzde de misafirler baş tacı edilir konukseverlik de bizim ahlaki Erdemli davranışlarımızı göstermektedir

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.