Kompozisyon Örnekleri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İle İlgili Kompozisyon

Kompozisyonlar örneklerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İle İlgili Kompozisyon konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İle İlgili Kompozisyon konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

23 Nisan’ da Çocukların Değeri

Çocuklar bir toplumun geleceği ve başarılı bir devletin mimarıdır. Çocuklara yapılacak olan yatırım geleceğe olan yatırımdır.
Başarılı olan toplumlara baktığımız zaman çocukların eğitimine değer verdiklerini ve desteklediklerini görmekteyiz. Mustafa Kemal Atatürk ‘ te ileri görüşlülüğü sayesinde bunu bilmiş ve çocuklara değer vermiştir .
Bu değerin kanıtı olarakta Büyük Millet Meclisi’nin açılışı gibi değerli bir vakti çocukları tahsis etmiştir.
Bizlerde büyük önderin yaptığı gibi çocuklara kıymet vermeli ve en azından onlara tahsis edilen bu güzel günde onlara kıymet verdiğimizi göstermeliyiz.
Onlarda özgüvenli ve kararlı adımlar atarak geleceklerini inşa ederler.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İle İlgili Kompozisyon konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

Atatürk ‘ te Bir Çocuktu

Mustafa Kemal Atatürk ve birçok büyük zamanında bir çocuk değil miydi? Sonra neler başardılar ve hala anılıyorlar değil mi ?
Atatürk çocukların eğitimine ve ahlaki gelişimlerine değer vermiş , eğitim sistemini bizzat olarak takip etmiştir. Meclisin açılışı gibi büyük bir günü çocuklara armağan etmiş ve o günde nadir kimselerde olan arabasını çocuklara tahsis etmiştir . Oradaki çocuklar sizce ne hissetmiştir?
Değerli hissetmek her çocuğun hakkı değil midir ? Bence öyledir . Atatürk ve birçok büyükte çocuktu . Ancak iyi bir eğitim ve başarma azimleri sayesinde bugüne kadar isimlerini ve eserlerini yaşatmışlardır. Çocuklara bu imkanlar ve başarma azmi konusunda yardım edilirse demekki neler başarabilirler. Çocuklarımız neden birer Atatürk olmasın ki?
Bu sözü düşünmeli ve bu değerler doğrultusunda hareket etmeliyiz ki geleceğimizin inşası sağlam temeller üzerine olsun ve binlerce Atatürk doğsun .


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. 23nisanulusalegemenlikveçocukbayramı biz çocukların en çok eğlendiği en güzel anılarının olduğu çok güzel zaman geçirdiği ve yılda bir kere olan çocukların heyecanla beklediği tüm dünya çocuklarının sevgiyi coşku ve güzelliklerle kutlamış olduğu bir gün olduğu söylenebilir. Mustafa Kemal Atatürk’ün biz dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı’nı kutlarken evimizi okulumuzu ve bulunduğumuz her ortamı bayraklarla süsler Mustafa Kemal Atatürk’e çok Milletler olduğumuzu ifade eder ve çocuklar ne kadar kıymetli olduğunu anlatan bugün de her zaman neşe içinde şenlik içinde kutlarız.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.